Sunday, May 30, 2010

Water Filter (Penapis Air) Imtiyaaz Nano Technology Exclusive

Promo Water Filter (Penapis Air) Imtiyaaz Nano Technology Exclusive.

Mesti anda tertanya-tanya apa bezanya antara Water Filter (Penapis Air) Imtiyaaz Nano Technology Special Edition dengan Water Filter (Penapis Air) Imtiyaaz Nano Technology Exclusive ni? Itulah soalan cepu cemas yang selalu Amal terima ketika Amal berjumpe dengan customer.

Ok. Dari segi kelebihan air yang ditapis memang saling tumpah, sama je dengan Water Filter (Penapis Air) Imtiyaaz Nano Technology Special Edition. Jadi tak perlu la Amal nak ulang banyak-banyak kali kelebihannya. Nanti anda boring pula nak baca benda yang sama je kan? Bleh klik disini untuk mengetahui kelebihan air tapisan Imtiyaaz ni. Cuma kalau dah harga die up RM200 lagi dari Water Filter (Penapis Air) Imtiyaaz Nano Technology Special Edition mestilah ade beza skit die punye fungsinya. Takkan la anda sumer nak bagi free je RM200 tu tanpa mengetahui perbezaannya kan. Bagi memenuhi rasa ingin tahu anda, dibawah ni Amal tunjukkan perbezaan antara Imtiyaaz Water Filter Special Edition dan Imtiyaaz Water Filter Exclusive:

Jadual 1: Perbezaan diantara Water Filter (Penapis Air) Imtiyaaz Nano Technology Special Edition dengan Water Filter (Penapis Air) Imtiyaaz Nano Technology Exclusive.

Ape yang membuatkannya istimewa adalah ianya didatangkan dengan tambahan satu lagi tabung. Bagi anda yang ingin melihat gambar tabung-tabung Water Filter (Penapis Air) Imtiyaaz Nano Technology Exclusive, dibawah Amal lampirkan gambarnya.

Gambar 1: Tabung-tabung Water Filter (Penapis Air) Imtiyaaz Nano Technology Exclusive

Anda semua tak perlu risau dengan dengan harga tabung-tabung ni kerana kos penyelenggaraan tabung-tabung ni pun tak la mahal sangat dan tak perlu nak selalu kene tukar or kene bersihkan. Anda masih mampu lagi untuk mengubahnya. Boleh lihat jadual dibawah mengenai tempoh penukaran dan harga bagi setiap tabung Water Filter (Penapis Air) Imtiyaaz Nano Technology Exclusive.

Jadual 2: Tempoh penyelenggaraan dan senarai harga bagi tabung-tabung Water Filter (Penapis Air) Imtiyaaz Nano Technology Exclusive

Untuk memudahkan anda membuat budget kewangan, Amal juga telah kirakan kos penyelenggaraan Water Filter (Penapis Air) Imtiyaaz Nano Technology Special Edition untuk tempoh masa 5 tahun untuk anda fikir-fikirkan...

Jadual 3: Kos penyelenggaraan tabung-tabung Water Filter (Penapis Air) Imtiyaaz Nano Technology Exclusive

Dalam masa 5 tahun, anda hanya perlu membelanjakan sebanyak (RM1596.00)/(60 bulan)=RM26.60 sebulan sahaja.

Tak lengkap la info-info di atas jika kita tak mengetahui fungsi-fungsi tabung ni. So, diantara fungsi-fungsi tabung-tabung tersebut adalah:

1. Yellow Filter: Activated Carbon
Bahan: Tempurung kelapa (100%) dengan proses steam activation
Bahan karbon diaktifkan dalam sistem penapisan air yang terbaik adalah dari tempurung kelapa dan kualitinya bergantung kepada bahan dan cara pemprosesan yang terkini. Karbon diaktifkan menjadi penyerap yang berkesan dan dapat menapis bahan-bahan seperti:
a) Bahan-bahan organik
b) Partikel-partikel detergent, klorin, bahan-bahan kimia, racun serangga
c) Menghilangkan bau dan warna
d) Menyekat virus dan bakteria


2. Blue Ocean Filter: Batu Mineral & KDF-55
Bahan: Batu mineral dari bawah paras laut 400 meter (punca yang tidak dicemari)
Batu mineral mempunyai “zeolite” di mana ia dapat mengeluarkan atau memproses penukaran pelbagai jenis bahan-bahan mineral seperti ion kalsium.
KDF – Kinetic Degradation Fluxion
KDF-55 dari USA yang telah diiktiraf oleh FDA dan EPA
Bahan utama KDF-55 adalah formula campuran gangsa dan zink di mana ia akan bertindak terhadap logam-logam berat seperti LEAD, MERCURY, NICKEL, CHROMIUM, CHLORINE


3. Green Filter: Energy Converter
Bahan: Far-Infrared Energy PHI Ball
Batu tenaga yang dapat mengeluarkan gelombang merah yang panjang. Gelombang semulajadi ini dapat memecahkan kelompok melokul air yang besar menjadi halus dengan getarannya. Air yang halus ini mempunyai tenaga atau aura tinggi. Air ini menjadi seperti spring water semulajadi (lebih dikenali sebagai air hidup). Proses ini dapat:
a) Menambahkan kandungan oksigen dalam air
b) Menambah ion-ion mineral
c) Mengalkalikan air
d) Menyekat pertumbuhan bacteria dan virus


4. Dark Blue Filter: Nano Silver Filter CTO (NSF)
Nano merupakan unit sukatan yang paling kecil. Satu Nano Silver bersamaan satu bahagian dari 1 meter dibahagi kepada 1 billion.
Ujikaji makmal telah membuktikan bahan Ion Silver dapat membunuh 650 jenis kuman. Silver yang dihasilkan dalam saiz yang sangat kecil iaitu Nano saiz menjadikan ia sangat berkesan. Oleh itu ia adalah cara yang termoden masa kini bagi sistem penapis air untuk membasmi kuman dan bakteria.

5. Red Filter: Alkaline Ion
Campuran bahan logam yang dapat menghasilkan ORP (Oxidation Reduction Potential) NEGATIF
a) ORP – Mengurangkan / melambatkan proses pengoksidaan
b) Menghasilkan pH 9 ke atas dimana dapat meningkatkan daya tahan tubuh manusia


6. Pre Filter
Pre Sediment Filter – Langkah pertama untuk menangkis karat, habuk, tana, sisa-sisa tercemar, klorin dan sebagainya

Bagi menambahkan lagi feel anda kepada Water Filter (Penapis Air) Imtiyaaz Nano Technology Exclusive ini, Amal lampirkan gambar-gambarnya dibawah ini untuk tatapan umum. Layannnn...

Gambar 2: Water Filter (Penapis Air) Imtiyaaz Nano Technology Exclusive tertutup

Gambar 3: Water Filter (Penapis Air) Imtiyaaz Nano Technology Exclusive terbuka

Akhir kalam, kalau anda ade rezeki lebih, belilah Water Filter (Penapis Air) Imtiyaaz Nano Technology Exclusive ini kerana kelebihannya bukan kepalang. Kalau tak de rezeki yang lebih, Water Filter (Penapis Air) Imtiyaaz Nano Technology Special Edition pun ok. Jadilah pengguna bijak. Mengapa perlu bayar harga yang TINGGI, sedangkan anda MAMPU memilikinya dengan harga yang RENDAH. Anda dapat menikmati air yang bersih dan berkhasiat pada harga RM798 sahaja!!! Rebutlah peluang ini. Jangan berlengah lagi, utamakan kesihatan anda dan keluarga anda. Jika sudah memiliki, apakata hadiahkan kepada ibu, ayah, adik-beradik serta sepupu-sepapat anda. Ingatlah pada orang yang tersayang!!!